Gregory Porter is on his way from Harlem to Berlin

Gregory-Porter-Live-in-berlin.png

De wereld heeft er lang op moeten wachten, maar het is het wachten waard geweest.  Wie mag zich met recht op de opvolger noemen van Nat King Cole?

Zijn naam: Gregory Porter.  Verovert de wereld  keer op keer met prachtige CD’s. In 2016 een live registratie van een concert in Berlijn, Duitsland.  Waar Cole in zijn gloriejaren  de pijnlijke rassenkwestie vermeed, bezingt Porter deze en andere calamiteiten in ‘1960 What’. Ook de wereldhit van de Temptations ‘Papa was a rolling Stone’ brengt hij op zijn eigen manier, vol interceptie en de bassist de ruimte gunnend voor een solo. ‘On my way to Harlem/ What’s goin on’ bezingt hij de armoede, deplorabele toestand in de ghetto’ s,  roemt  Marvin Gaye tussendoor . ‘ Take me tot he Alley’, over de mensen in de achterstegen,  ook improviserend in staccato (= betekenisloze lettergrepen). Gregory  Porter is niet eenzijdig , want er is ook ruimte voor romantiek, en gevoeligheid :

‘Hey Laura it’s me’

Wat moeten de fans in Berlijn van de eerste tot en met de laatste noot hebben genoten  van zijn concert, waarop je jaren nog kan teren. 

Voor wie niet genoeg heeft  zijn hier de Europese tourdata:

Datum

Stad/Land

Locatie/concertzaal

Vrijdag 5 mei 2017

Brussel, Belgie

Ancienne

Dinsdag 11 april 2017

Southbank VIC , Australie

Melbourne Recital Centre

Woensdag 12 april 2017

Newtown NSW, Australie

The Enmore Theatre

Donderdag 13 april 2017

Newtown NSW, Australie

The Enmore Theatre

Woensdag 19 april 2017

Lodz, Polen

Klub Wytwornia

Donderdag 20 april 2017

Belgrado, Servie

Dom Sindikata

Woensdag 31 mei 2017

Wilhelmshaven, Duitsland

Stadhalle

Gregory-Porter-Live-in-berlin-banner2.png