Bachata koning Romeo Santos overvleugelt Taylor Swift en Beyonce in You tube views

Anthony ‘Romeo ‘Santos (Bronx, 1981) , geboren uit een Dominicaanse vader en Puertoricaanse moeder is de voormalige  voorzanger van de Bachata groep Aventura. In deze groep is Santos invloedrijk geweest. Mede door hem is Bachata internationaal op de muziekkaart gezet.

Het is om die reden nauwelijks te negeren, vooral het gegeven dat de onbetwiste koning Romeo Santos ver weg de meeste you tube views op zijn conto heeft. Hij heeft de  mainstream artiesten als Taylor Swift, Beyonce ondertussen ruim overvleugeld. Met meer dan 4 biljoen scores (4,351,032,074) heeft Santos, mevrouw  Swift  (3,7 biljoen) overklast.

Beyonce is met 2 biljoen ruim achter, Katy Perry (2,6 biljoen), Shakira 1,2 biljoen en andere mainstream artiesten. De laatste you tube historie laat zien waar alle scores vandaan komen. Colombia staat op nummer 1, met 700 miljoen  hits, gevolgd door Mexico, Argentinie, Ecuador en de Verenigde Staten. Blijkens een studie  van de Wall Street Journal is de Dominicaanse Amerikaan  de meest populaire artiest in meer dan 50  voorsteden.

Recentelijk heeft Santos geschiedenis geschreven op de Hot Latin Songlist met de grote hit ‘Propuesta Indecente’, het eerste lied ooit die de  100ste week notering heeft gehaald.

 

In de periode van de CD single had Romeo een hit met Aventura ‘Obsesion’, dat eigenlijk het bachata tijdperk inluidde.  Dit nummer staat op de eerste CD ‘Formula, die in Europa goed is verkocht.  Airplay vond ook Santos ’s  eerste single ’You’ als solo artiest.

De tweede single ‘Promise’ werd gesteund door niemand minder dan Usher wat een nummer 1 notering op de Tropical Hit Chart tot gevolg had.