Jill Scott: Woman

The Grammy winner’s Atlantic debuut is vorige maand uitgebracht


Met de onthullende hoes kondigt Jill Scott de titel en release van haar nieuwe album ‘Woman’ aan. De winnares van vijf Grammy awards noemt met het vijfde studio album haar debuut op het Atlantic label memorabel.
'Woman' kan omschreven worden als een klassieke Philly soul en tegelijkterijd country elementen bevatend. Daarbij bedient Scott de luisteraar met haar vertelkunst. Dit album is tot stand gekomen met medewerking van haar altijd nog creatieve collega’s Andre Harris. (Harris is verantwoordelijk voor de hits ‘A long walk’en ‘The way’) en componist/producer Aaron Pearce. Dit project is de opvolger van de in 2011 ‘The light of the sun’ CD, die nummer 1 heeft gestaan in de Billboard 200.

“Fools Gold,” Woman’s lead single, verschuift gestaag op de Billboard’s volwassen R&B lijst en levert Scott haar dertiende top 10 notering op de Volwassen R&B chartlist. Bovendien is ook op haar nieuwe album de eerder uitgebrachte single ‘Ýou don’t know’ wederom opgenomen. Dit nummer is een vertegenwoordiger van de Old Skool Soul schuivers, zoals we die kennen uit de jaren zestig. 
De viering van ‘Woman’, en het feit dat Jill Scott vijftien jaar geleden debuteerde met het album 'Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1', was reden voor haar om in St Louis met touren te beginnen. Er zullen 25 steden worden aangedaan, inclusief de reeds uitverkochte concerten in New York en Baltimore. Vervolgens wordt de tour voortgezet op 26 augustus in Phoenix. Wanneer en/of Europa wordt aangedaan hangt af van de promotie en belangstelling van tour operators, zegt Scott.

Saillant detail: Vorige maand nog verdedigde Jill Scott haar mentor en voorbeeld komiek en acteur Bill Cosby nog , voor het vermeende seksueel misbruiken van vrouwen. Nu trekt Scott het boetekleed aan, en zegt op twitter dat harde bewijzen beter zijn dan beschuldigingen via het roddelcircuit. Ze veroordeelt het handelen van Cosby , en zegt er verdrietig over deze zaak te zijn.