William Bell wint Grammy Award 2017 voor beste Amerikaanse album

front-banner-william-bell.jpg

William Bell tijdens de Grammy Award uitreiking 2017

William Bell zit ruim vijftig jaar in de business en had niet kunnen bevroeden dat hij als ‘The Last Soul Man’ zou worden verrast. Tijdens de premiëre van de Grammy Awards 2017 , die online was te volgen,  werd zijn triomf al aangekondigd.  Toen hij de Grammy ontving liet hij zich ontvallen  hierop niet te hebben gerekend. ‘ Wow het was een grote verrassing , en ik ben zeer verheugd met de prijs, en verblijd  na vele jaren hier te kunnen zijn’. William Bell is sinds de vroege jaren zestig actief in de business. ‘This is where i live’, waarvoor hij de Gammy won, is zijn  zestiende studio album. Gedurende de jaren hebben artiesten als Jimi Hendrix, Brian Eno en Carole King zijn werk gecoverd.

De track ‘The Three of me ‘ is opgenomen in de Memphis Music Hall of fame, die ook is genomineerd als de beste traditionele R&B uitvoering. 

Een van zijn bekendste nummers is ‘Born under a bad sign’ die door bluesgitarist Albert King in 1969 naar de hitlijsten is gezongen.  Bell heeft dit nummer weer opgenomen op zijn nieuwe album. Zie ook de CD recensie op www.tienersgids.nl