GREGORY PORTER : Liquid Spirit

gregory-port-liquid-spirt-1.jpg

De wereld heeft er lang op moeten wachten, maar het is het wachten waard geweest.

Wie mag zich met recht op de opvolger noemen van Nat King Cole?

Zijn naam: Gregory Porter. Nauwelijks bekomen van zijn debuut CD ‘Water’ in 2010, vorig jaar de opvolger ‘Be Good’, en nu in 2013 ‘Liquid Spirit’. Hij laat de liefhebber niet op adem komen, past de houdgreep toe. Fenomenaal, als je stemwisselingen kunt toepassen van tenor naar bariton en omgekeerd, en daar tussen goed moet luisteren of het niet Cyrill Neville, of Nat Cole  is.

gregory-port-liquid-spirt-2.jpgGregory Porter beheerst alle stijlen binnen het Jazz idioom. ‘Musical Genocide’ is voorzien van Rhythm & Blues invloeden, Hij kan scat zingen, een evergreen  ‘The in Crowd ( origineel Dobie Gray 1962, red) met gemak naar zijn hand zetten. Performen met een orkest meneer? Geen probleem Doen we. Een ballade gevoelig en rust brengend  zoals ‘Laura,  Wolfcry’ of het ongenaakbare ‘Brown Grass’. Dat is toch niet lastig? Eenvoudig zelfs! Oefenuren staat gelijk aan nodeloos werk verrichten, geloof me. Je wordt gek van deze allrounder. De tallozen ook, die tevergeefs smachten naar een kaartje voor zijn uitverkochte concerten in Amsterdam en Rotterdam.

NAT KING COLE HEEFT EINDELIJK ZIJN EVEN KNIE. FIJNPROEVERS GENIET VAN HET ALBUM ‘LIQUID SPIRIT’ MET EEN GLAASJE WIJN IN DE HAND. ELK WOORD IS TEVEEL GEZEGD.