De kleurrijke formatie Arp Frique zweept op ,
en rust niet voordat de wereld is veroverd.

banner-Arp-Frique.jpg

De funky grooves laat je denken aan de legendarische Caribische –funk formatie Cymande uit de periode 1971-1980. Opzwepend, hitsig en gepassioneerd.

Dit is Arp Frique de exotische en super funky persona van de Nederlandse Niels Nieuborg. Arp komt uit de liefde voor de synthesizer, Frique refereert naar de discoband Chic, en als je de ‘rp’ weg laat, lees je Afrique. Precies dat is het geluid. Veel synths, dancefloor state of mind, met Caribische flavours. Op 18 april toont Arp Frique haar sound aan de wereld met een wereldwijde livestream op de Facebook van Red Bull Music.

De kern van de band bestaat uit 8 mensen, aangevuld met verschillende gastoptredens voor speciale gelegenheden. Alles wat ze doen is 100% analoge. Zo gebruiken ze nooit midi, waardoor een computer slechts een opnamemiddel is voor ze. Dat vertaalt zich naar een uitdagende live-set: analoge synths, volledige percussie, bandleden uit Nederland, Kaapverdië, Ghana, Suriname, Curaçao en leeftijden variërend van 19 tot 67 jaar.